Arduino

De Arduino is ontwikkelt in het Ivrea Interaction Design instituut (in Itali√ę) en was speciaal bedoeld voor studenten met een achtergrond in Electronica en programmeren. Door de vele mogelijkheden van de Arduino werd hij al snel breder gebruikt en is er inmiddels een wereldwijde community die projecten rondom de Arduino maakt en publiceert.

Een Arduino is een open-source electronica platform gebaseerd op hardware en software die eenvoudig in gebruik zijn. Een Arduino heeft inputkanalen die op verschillende zaken kunnen reageren. Door de Arduino kan dit weer omgezet worden in output waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om led-lampjes aan te zetten of om een motor te laten draaien.

Naast het direct geven van input op de inputkanalen is het ook mogelijk om de Arduino via een computerprogramma aan te sturen waarmee de Arduino specifieke opdrachten kan uitvoeren.

Het gebruik van een Arduino ten opzichte van andere microcontroller platforms is:

  • Een Arduino is relatief goedkoop in aanschaf
  • De arduino sofware werkt op verschillende platforms (zoals Windows, Apple OS en Linux)
  • Er is een eenvoudige programmeer omgeving die zowel door beginners als door gevorderden gebruikt kan worden.
  • De Arduino software is open source software
  • De arduino hardware is open source (via een Creative Commons licentie) zodat het mogelijk is om zelf toevoegingen of verbeteringen te ontwikkelen.

Meer informatie over de Arduino kan worden gevonden op de website https://www.arduino.cc/