Minecraft

Pagina

Minecraft is een spel wat ik vroeger veel heb gespeeld en nu ook nog erg veel speel, omdat er zo veel mee mogelijk is. Ik ben zelf begonnen met het bouwen van een simpel huisje, maar ben het steeds ingewikkelder gaan maken. Wil je ook Minecraft spelen? Je kan het voor €20,- kopen op https://minecraft.net/.

Na een aantal huisjes gebouwd te hebben wilde ik meer dan dat. Ik ben gaan uitzoeken hoe redstone werkte. Ik speel nu al langer dan 2 jaar en begon uit te zoeken wat er nog meer mee mogelijk was. Na op verschillende servers met meerdere mensen te hebben gespeeld leek het me heel leuk om zelf zo’n server te gaan maken! Hoewel het er nog heel rustig is en ik momenteel nog bezig ben om hem te ontwikkelen kun je er op inloggen:

Om de server leuker te maken heb ik zelf ook een aantal plugins geprogrammeerd. Zo heb ik bijvoorbeeld een spelletje gemaakt waarbij spelers verstopte spelerhoofden moeten vinden voor een beloning. Ook heb ik een plugin geschreven die er voor zorgt dat spelers vanaf iedere plek naar één punt kunnen teleporteren, als ze dat willen. Beide zijn geïnstalleerd op de server!