Lijst met blokken

Pagina

In onderstaande tabel vind je alle blokken uit de software van LEGO MINDSTORMS.

Blok Naam Opties Functie(s) Opmerkingen
Actieblokken
 

Medium Motor

Medium Motor Bestuur Medium Motor. Kijk je vanaf de voorkant naar de motor, dan draait hij met de klok mee als je een positief vermogen en een positieve hoek hebt ingesteld.
 

Grote Motor

Grote Motor Bestuur 1 Grote Motor. Je zou dit blok kunnen gebruiken voor een bocht met 1 wiel, maar dat zul je hier nergens tegenkomen.
 

Richting Veranderen

Richting Veranderen Bochten maken, maar rechtdoor rijden kan ook. Wij gebruiken dit blok NIET voor bochten!
 

Beeldscherm

Beeldscherm (weergeven) Hiermee kun je iets weergeven op het scherm. Afbeeldingen maak je met de Afbeeldings-editor, te vinden bij extra, boven in het scherm.
 

Geluid

Geluid Hiermee laat je de robot een geluidje afspelen. Je kunt ingebouwde geluiden gebruiken, maar je kunt ze ook zelf opnemen met de geluids-editor, te vinden bij extra, boven in het scherm.
 

Statuslicht Intelligente Steen

Statuslicht inteligente steen De knoppen op de steen geven groen licht, start je een programma. Maar met dit blok bestuur je het met de hand. Er zijn 3 kleuren beschikbaar: groen, oranje en rood. Je kunt het licht ook laten knipperen.
Besturingsblokken
 

Starten

Starten N.v.t. Hiermee start je je programma. Omdat je meerdere startblokken neer kunt zetten, kan je robot 2 dingen tegelijk doen.
 

Wachten

Wachten Hiermee laat je de robot wachten op z’n sensoren. Tijd is ook mogelijk. Het is mogelijk om op Bluetooth-berichten te wachten. Hier heb je wel een 2e robot voor nodig.
 

Herhalen

Herhalen Herhaal iets oneindig OF tot de gegeven gebeurtenis. Het is handig je herhaling een naam te geven. Dan kun je hem ook onderbreken.
 

Schakelen

Schakelen ALS waar DAN een aantal commando’s ANDERS een aantal andere commando’s.. Bij een andere taal zou dit
if():

elseif():

else:
heten.

 

Herhaling Onderbreken

Herhaling Onderbreken N.v.t. Hiermee onderbreek je de (op naam) geselecteerde herhaling. Zelfs als de herhaling onbeperkt is, stopt hij door dit blok.
Sensorblokken