World Robot Olympiade

De World Robot Olympiad – WRO© is een internationale roboticawedstrijd voor kinderen en jongeren die geïnteresseerd zijn in robotica en techniek. Teams ontwerpen en bouwen een LEGO© MINDSTORMS© robot en programmeren deze om zelfstandig opdrachten uit te voeren.

De World Robot Olympiad is gestart in 2004 in Singapore.
In Nederland is de World Robot Olympiad gestart in 2018 met de Regular Category.
In 2018 en 2019 zijn wedstrijden gehouden in de Regular Elementary (10 – 12 jaar) en de Regular Junior category (13 – 15 jaar)

Bij deze wedstrijd bouw je een robot van LEGO Mindstorms die zelfstandig opdrachten uitvoert op een speelveld.
Voorafgaand aan de wedstrijddag ontwerpen en bouwen de deelnemers de robot. De robot moet in losse onderdelen meegenomen worden naar de wedstrijd.
Aan het begin van de wedstrijddag moet de robot dan eerst (zonder instructie of tekening) in elkaar gezet worden. Er zijn daarna een aantal ritten op het speelveld en bouwrondes waar je aanpassingen aan de robot kan doen. Ook is er een suprise rule waarbij er bijvoorbeeld iets aan de robot of aan de taktiek gewijzigd moet worden om daarmee extra punten te verdienen.

De winnaar van de wedstrijddag heeft de meeste punten behaald in een zo kort mogelijke tijd waarbij de tijd en de punten van de 2 beste speelrondes bij elkaar opgeteld worden.

Kijk voor meer informatie op de website van WRO Nederland: www.wro-nederland.nl

Op Youtube staat een video over de World Robot Olympiade: